Hier staan weinig mensen bij stil, maar superhelden houden hun hygiëne nauwlettend in de gaten. Mensen worden nu eenmaal niet graag gered door stinkerds.

Kijk, hier wil niemand door gered worden...

Kijk, hier wil niemand door gered worden…

Zo spuit Supermen na een boevensessie ALTIJD wat Axe onder voor hij als Clark naast Lois op de redactie gaat zitten. En Spidermen checkt zijn oksels wel drie keer voor hij Mary meeslingert in zijn armen.

Nu is mijn deo is bijna op, dus tijd om nieuwe aan te schaffen. Ik ga eens uitzoeken of ik met mijn keuze hierin nog iets kan bijdragen aan het welzijn van moeder aarde.

Het beste is waarschijnlijk niets gebruiken, want dat bespaart productie, vervoer en afval enzo. Zo wreef een vriendin in Amerika van me daarom een tijdje baking soda onder haar oksels ter vervanging van deodorant. Overigens liet ze toen ook haar okselhaar groeien en was ze ervan overtuigd dat de feromonen afkomstig van de wildgroei aan bacteriën in haar nieuw verworven bosjes shag, mannen het hoofd op hol bracht. Deze periode was gelukkig van korte duur. De enige wiens hoofd ze op hol bracht was die van haar hond Benny.

Back to hippie is geen optie voor mij. Gelukkig is dat volgens de informatie van Milieu Centraal ook niet nodig. Veel verzorgingsproducten zijn volgens deze instantie voor het milieu niet zo schadelijk. Ze waarschuwen wel voor producten met drijfgassen en oplosmiddelen:

‘De drijfgassen in spuitbussen zijn schadelijk omdat ze bijdragen aan de vorming van smog. Dat geldt ook voor producten die veel oplosmiddelen bevatten, zoals geurtjes.

Tip: Koop geen spuitbussen maar alternatieven zonder drijfgassen, zoals een mechanische verstuiver of een deoroller.’ 

Milieu Centraal

Normaal spoot ik elke ochtend kwistig met een spuitbus, inhaleerde ik de helft en smaakte mijn cornflakes naar Rexona. Dus een roller is zo’n slecht idee nog niet.

Bij Yves Rocher vind ik er ook nog eens één die milieuvriendelijk is! De verpakking is gemaakt van gerecycled afbreekbaar plastic en de deo zelf bevat geen aluminiumzouten (schijnbaar schadelijk), alcohol of parabenen.

Nog een pluspunt, hij ruikt lekker én zo’n rollertje gaat ook nog eens langer mee. En of dit nog eens allemaal niet genoeg is wijst de verkoopster me op een aanbieding: twee rollers voor vijf euro. ALLES valt vandaag!

Mijn oksels gaan voortaan welriekend én milieuvriendelijk door het leven.