Ik vond vandaag op mijn bureau bij RTL, vraag me niet waarom, een ingepakte vork en lepel ineen. Ik dacht niet gelijk: wat handig, daar ga ik sneller mee typen. Of: die ga ik met de lunch gebruiken. Dat zou gek zijn, want ik kan in de kantine gewoon van “zilveren” bestek gebruik maken.

Maar door dit jaar heen heb ik geleerd dat je dit soort items toch maar beter mee kunt nemen. Je weet nooit of je er iemand blij mee kunt maken. En in de trein bedacht ik ineens: verhip, deze vork en lepel ineen moet ik bovenop zo’n maaltijdsalade in de AH to go leggen.

Want als je zo’n salade daadwerkelijk to go wil opeten, kan dat helemaal niet. Dan moet je met je handen de dressing mengen en in zo’n bak graaien. Dat wil een beetje beschaafd mens helemaal niet. Maar vandaag hoeft één reiziger zijn handen niet vuil te maken

Smakelijke beschaafd eten en een fijn weekend!