Het is vandaag koud en nat. Als je de kans hebt, doe dan het volgende:

Zet een potje thee, kruip onder een deken en zet de film Gorilla’s In The Mist op. Waarschuwing voor de dierenliefhebber, dit is een tranentrekker. Gorilla’s In The Mist heeft samen met Waterschapsheuvel en Zwelgje diepe sporen bij mij achtergelaten:

Toen ik deze film voor het eerst zag, was ik WNF Ranger en toen er een actie voor het redden van de gorilla’s kwam, liep ik als een ware Signorey Weaver het hele dorp af om geld in te zamelen. Als beloning kreeg ik een knuffel, t-shirt en pet van het WNF!

Maar nu kun je op deze regenachtige dag iets veel comfortabelers doen om de gorilla te helpen. Namelijk chocola eten tijdens het kijken van de film.

Gorilla Bar - Koffie en Ik

Bij het koffietentje Koffie en Ik in Utrecht verkopen ze ook de Gorilla Bar

De Gorilla Bar van Chocolatemakers is gemaakt Virunga cacao uit Congo. Daar in het Virunga Nationale Park leven de laatste berggorilla’s. Hun leefgebied wordt aangetast door de mens. Om dit tegen te gaan hebben Chocolatemakers Rodney en Enver bedacht om cacao te planten aan de rand van het park. Deze biologische cacao voorziet de bewoners van inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s door houtkap en stroperij.

Met het eten van de Gorilla Bar bescherm je dus de berggorilla’s en bied je inwoners een beter toekomst. En het productieproces is mega milieuvriendelijk. Voel ik me toch een beetje Signorey Weaver vandaag…

Hier kun je de Gorilla Bar kopen.