Wil je een keer iets moois geven aan een wildvreemde? Dan heb ik hier het ideale medium voor je: Bookcrossing.com, een platform waarmee al duizenden mensen hun meer dan tien miljoen boeken op wereldreis hebben gestuurd.

Het is een soort hedendaagse flessenpost waarmee het platform mensen wil verbinden door middel van boeken. Door Bookcrossing zijn er honderden onwaarschijnlijke vriendschappen over de hele wereld gesloten.

  • Houd je van boeken? Laat ze dan gaan – New York Times
  • Een onwaarschijnlijk sociologisch wereldwijd experiment – Book Magazine

ippHoe het werkt? Je wordt lid van Bookcrossing. Vervolgens meld je je boek aan en vraag je er een BCID-nummer voor op. Dan label je je boek met de volgende tekst:

Howdy! Hola! Bonjour! Gutentag!

I’m a very special book. You see, i’m travelling around the world making new friends. I hope i’ve met another friend in you. Please go to www.BookCrossing.com and enter my BCID-number (shown below).
You’ll discover where i’ve been and who had read me. And you can let them know i’m safe here in your hands.

Then…READ AND RELEASE ME!

BCID: …

Ik heb vandaag een ‘wild relase’ van een van mijn boeken gedaan (een controlled release is als je het geregistreerde boek aan een vriend geeft). Nu ligt ‘The Mystery Of Mercy Close’ in het café Black Bird in Utrecht te wachten tot iemand -m meeneemt de wijde wereld in.

Zodra het boek gevangen wordt, krijg ik daar een bericht van! Ik wacht met smart af…