In Duitsland, België en de VS hebben ze ze al: verpakkingsvrije supermarkten. Wat je je daarbij moet voorstellen? Nou dit: vanuit grote containers giet je rijst, pasta, cruesli, melk en zelfs pindakaas in jouw eigen bakjes en potten. Niets zit in papier, plastic of blik. Maar dan ook echt niets.

Dat kan behoorlijk wat afval schelen. Iedere dag open je gemiddeld zo’n zeven verpakkingen. Daarmee produceer je zo’n anderhalve kilo aan huishoudelijk afval. Als dit concept wereldwijd gaat groeien, kan dit miljoenen kilo’s afval schelen.

Goede zaak (vind ik). En nu willen ze in Nederland ook zo’n verpakkingsvrije supermarkt starten. Alleen hebben ze daar geld voor nodig dat ze momenteel via crowdfunding bij elkaar proberen te schrapen.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=iG4cy5K9rE8″ width=”600″ height=”350″]

Het mooie is dat je kosteloos kunt investeren in dit project. Namelijk door hun pagina van Bag & Buy te liken en te sharen. Voor iedere like investeert De Amersfoortse fund €5  en voor een share €10. Dus ik heb vandaag maar liefst €15 geïnvesteerd in de plasticvrije supermarkt.

De stad die het meest investeert wordt de plek waar de verpakkingsvrije supermarkt zich gaat vestigen.

Dus liken en sharen die verpakkingsvrije shit!