Slecht nieuws, Straatnieuws Utrecht dreigt ten onder te gaan. Dat betekent misschien het einde aan de enige inkomstenbron van Dimitri, Henk, Rebekka en 128 andere straatnieuwsverkopers in Utrecht.

Maar wij kunnen dat voorkomen. Heel simpel, door massaal straatkrantjes te kopen!

Ze zijn deze week een euro duurder dan normaal. Dit gaat het Straatnieuws hopelijk uit de financiële malaise trekken. Hoe ze daarin zijn gekomen? Lees het persbericht onder deze blog.

Misschien denk je na het lezen wel: ik ga geen geld geven aan een organisatie waar de penningmeester het zo heeft verprutst. Dat is je goed recht.

Ik kijk er zo naar: de kans dat dit nog een keer gebeurt is heel klein, omdat het Straatnieuws er veel scherper op is. En ik vind het niet eerlijk om de straatnieuwsverkopers de dupe te laten worden van de oneerlijkheid van één idioot genaamd Bert. Dus ik heb het krantje wel gekocht.

Bij hoeveel banken, sportverenigingen, kerken en ga zo maar door hebben rotte appels geld achterover gedrukt? Ik geloof best veel… En daar blijven we ook contributie aan betalen. Dus verdient het Straatnieuws ook niet een tweede kans?

[title size=”1 to 6″ style=”options: default, sidebar”]Gaat Utrecht haar Straatnieuws verliezen?[/title]

De daklozenkrant Straatnieuws dreigt ten onder te gaan. De ongeveer 130 straatnieuwsverkopers van Utrecht raken misschien hun enige inkomsten en dagbesteding kwijt. Stichting Straatnieuws Utrecht (SSU) staat financieel het water aan de lippen. Daarom start zij nu met de reddingsactie “Mag het wat meer zijn”. Straatnieuws kost niet langer twee maar drie euro.

Door de fraude door onze voormalige penningmeester zijn wij op de rand van een faillissement terecht gekomen. Die verduisterde in 2013 en 2012 ruim € 45.000,- en liet een financiële puinhoop achter. Pogingen om het verduisterde geld terug te vorderen zijn vooralsnog tevergeefs geweest en nu dreigt faillissement.

De Stichting Straatnieuws Utrecht (SSU) ontvangt geen structurele subsidies. Alle inkomsten komen uit de verkoop van straatkranten en donaties. De actie ‘Mag het wat meer zijn?’ (prominent op de cover) houdt in dat vanaf vrijdag verkopers geen € 1,20 maar € 1,60 per krant betalen. Zij verkopen deze voor € 3,00 en verdienen dus € 1,40 per verkocht nummer i.p.v. € 0,80 . De prijsverhoging komt op deze manier zowel de stichting als de verkopers ten goede. Daarnaast vragen de verkopers het publiek met een eenmalige donatie Straatnieuws weer vlot te trekken. Als Utrecht de komende maanden massaal Straatnieuws koopt, is de krant gered, en zijn daarmee ook de 130 verkopers van de daklozenkrant verzekerd van een absoluut minimumbestaan.

Het moet wat meer zijn
Straatnieuws is niet alleen bezig met produceren van haar eigen krant. Zo werkt de SSU aan nieuwe producten als Straat Kids (een straatkrant speciaal voor kinderen), een straatkompas voor daklozen en hulpverleners en een uitbreiding van het schrijfcafé voor dak- en thuislozen. De stichting tracht dus ook nieuwe activiteiten te ontplooien die dak- en thuislozen ten goede komen. 

Wij willen graag doorgaan met het produceren, vernieuwen en verbeteren van het fenomeen straatkrant, al meer dan 20 jaar een begrip in Nederland. Met een euro meer kunnen we dat zeker.