Ik heb er weer één gevonden: een goede daad waar je nul moeite voor hoeft te doen omdat je het dagelijks al doet (behalve mijn vader): zoeken naar informatie op internet. Ik zeg weer één omdat ik sinds een tijdje de zoekmachine Ecosia gebruik die 80 procent van haar inkomsten investeert in het planten van bomen. Met mijn zoekgedrag zit ik inmiddels op 453 bomen.

En nu heb ik dus Goodsearch ontdekt. Iedere keer als je via deze zoekmachine zoekt, doneer je aan goed doel naar keuze zoals Unicef of Stand Up For Cancer.

Zo is er al voor meer dan 10 miljoen dollar bij elkaar gezocht door 15 miljoen mensen. Hiermee zijn al 1,2 biljoen goede acties ondernomen. En dat allemaal door gewoon af en toe via Goodsearch te zoeken in plaats van Google.

Dus ik heb via Goodsearch gezocht naar gordijnen. Die heb ik na een jaar in mijn  “nieuwe” huis nog steeds niet aangeschaft, omdat mijn praktische leven praktisch stil staat door mijn superheld-aspiraties.

Ik heb ook geen enkele illusie dat er nog een buurman of buurvrouw is die mij niet in (of nog erger, zonder) mijn hema-onderbroek rond heeft zien huppelen terwijl ik in mijn borstel iets gênants van Glee blèr. Glee ja. Ik ben openlijk fan.

Maar nu ik het zoeken gordijnen heldhaftig in kan zetten, geeft het meer motivatie wat aan deze exhibitionistische thuissituatie te doen.

Met mijn zoektocht heb ik, houd je vast… $0,30 aan Girls Inc gedoneerd, wiens doel is: ‘Inspiring all girls to be strong, smart and bold’. Het lijkt weinig geld, maar stel dat je dit vaker doet, dan zoek je zo tientallen dollars bij elkaar. En als meerderen dat doen, worden dit miljoenen dollars. Dus gaat voort en zoek! Hopelijk niet naar gordijnen, want dat is afstompend saai.

Ps. Hoe nodig het is meisjes te helpen stoer en slim te worden, maakt Emma Watson in haar indrukwekkende speech aan de UN duidelijk. Ga dat zien!
[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=p-iFl4qhBsE#t=88″ width=”600″ height=”350″]

Ok. En als uitsmijter dan nog de Glee-versie van Run The World:
[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=cW40rtzlcZU” width=”600″ height=”350″]