Ik was vroeg klaar met werk en op weg naar het treinstation werd ik me gewaar van een rare innerlijke sensatie. Een soort van aandrang om… jawel, te zwemmen. Ik noem het raar,omdat het september is en ik aan mijn biologische klok merk dat-ie zich nestelklaar maakt. Maar dan is er dit wonderlijke warme weer.

Een selectie van mijn opgedoken schatten

Een selectie van mijn opgedoken schatten

Afijn. Tegen al mijn lichamelijke processen in heb ik mijn bikini aangetrokken en ben ik het Merwedekanaal ingesprongen. Ik had namelijk nog een heldendaad op mijn verlanglijst staan voor de zomer, maar waar ik nog niet aan was toegekomen. En misschien was dit wel mijn laatste kans om -m zonder onderkoeling uit te voeren.

Mijn duikbril ging op en ik ben op zoek gegaan naar schatten onder en boven water. Heel lang en hard hoefde ik niet te zoeken voor ik wat moois vond:

  • Een emeraldgroen wikipakje
  • Een complete maaltijd fu yong hai met verpakking
  • Het AA-flesje, blijft een klassieker
  • Vijf boterhamzakjes
  • Cheese onion chipszak
  • Een matras, maar die was te zwaar om op de kant te tillen. Dus die ligt nog steeds op de bodem.

Na het duiken kon ik mijn schatten bewonderen en erover zingen zoals altijd al heb willen doen, net als de Kleine Zeemeermin:

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=0g_GFEwEH8k” width=”600″ height=”350″]