Mijn portemonnee is al een tijdje stuk. En met een tijdje bedoel ik een jaar.

Hoezeer ik om hippe kleding geef, zo weinig interesseert het me hoe mijn rugtas, handtas of portemonnee eruit ziet. Als het maar mijn spullen of geld van A naar B vervoert.

Maar er werd toch wel een grens bereikt toen mijn kleingeld standaard uit mijn portemonnee sprong als ik -m opende. Nu gebeurde dit ook al een half jaar, maar toch. Ik voelde dat het punt van ingrijpen naderde.

Dat ingrijpen kon met het aanschaffen van een nieuwe portemonnee. Maar er zijn zat meisjes en vrouwen die wel ieder jaar of zelfs om de paar maanden een nieuwe portemonnee kopen. Een knip voor iedere outfit.

ippGelukkig brengen sommige van die groot-portemonnee-verbruikers hun oude geldbuidels naar tweedehands zaken. Zoals naar Episode. Daar ligt een bak vol leuke retro portemonnees voor maar 2 tot 5 euro. Scheelt toch weer een stukje consumptie. En het maakt je knip minder leeg.

Dat gaat iets minder op als je er twee koopt zoals in mijn geval. Maar het was noodzakelijk. Een grote portemonnee voor al mijn twintig onzinnige pasjes. En een kleine voor bijvoorbeeld festivals of uitgaan waar ik alleen het noodzakelijke spul in doe.

En mijn oude portemonnee? Die heb ik ook hergebruikt. Nu is het een opslagplek voor spullen die ik standaard kwijtraak: postzegels, nagelknipper, kortingspas voor parkeren, pennen, aansteker.