Iets van twee weken geleden was het African Fashion Week in Londen. En afgelopen weekend spatten de Afrikaanse prints en kleuren van de Amsterdamse catwalk. Voor mijn werk had ik een slideshow gemaakt hoe je een stukje Afrikaanse hipheid in je Nederlandse kloffie kan integreren.

Hierdoor kwam ik in aanraking met Lady Africa, een Nederlandse webshop met, je raadt het al, Afrikaanse kleding en accessoires. Ieder stuk heeft zijn eigen, eerlijke, verhaal.

Nu kan ik niet met goed fatsoen over mode schrijven als ik mijn eigen advies niet opvolg. (Ja, ja, ik weet het. Ik moet echt wat minder streng voor mezelf worden.) En een van die adviezen was: schaf een grote kleurige ketting aan.

Daad 244 - druppel-ketting-drn-zwart-goudEn waar beter dat te doen dan bij Lady Africa? Nu heb ik deze schoonheid uit Swaziland gevraagd om mijn nek te komen wonen. En ze heeft ja gezegd, voor € 17,50.

De ketting is van het Quazi Design, een sociaal en ecologisch verantwoord label. Ze maakt accessoires en interieurartikelen van oude glossies. Bovendien biedt ze ontwerpers en werkloze vrouwen een stabiel inkomen. Veel van deze vrouwen hebben gemiddeld vijf monden om te voeden en ze moeten ook nog eens schoolgeld betalen.

Veel heldhaftiger wordt een ketting denk ik niet.