Eigenlijk zou je in de trein een standaard plek moeten hebben waar mensen gelezen kranten en tijdschriften achter kunnen laten. Zodat anderen er weer van kunnen genieten.

Maar zo’n plek is er nog niet. Dus ik heb vandaag zelf maar een leeshoekje gecreëerd met een stapeltje bladen waar ik al doorheen was. En uiteraard een rol koekjes erbij. Want wat is een leeshoek zonder koekjes?

Ik zat in de Intercity naar Leeuwarden. Mijn stop was in Amersfoort want ik was onderweg naar het grootste festijn van het jaar: Dorpsdag in Hoevelaken. Hopelijk heeft iemand die helemaal naar het verre noorden moest, de reis ontspannen overbrugd met dit lees- en krachtvoer. En in Leeuwarden aangekomen weet deze lucky bastard alles over wat die afgelopen zomer had moeten dragen en wat Jolanthe precies op een dag eet. Een verrijking zeg ik je!