Het is niet altijd makkelijk, laten weten dat je van iemand houdt. Maar ik vind het wel belangrijk dat ik het doe. Het leven is te kort om je gevoelens niet uit te spreken. Je weet nooit of je vader, zus, vriendin of vriend er morgen nog is.

Nu ga ik natuurlijk niet om het uur ‘Ik hou van je!’ schreeuwen naar iedereen van wie ik maar hou voor het geval ze iets overkomt. Maar op het moment dat ik zo’n sentimentele bal in mijn maag voel stuiteren, dan gooi ik hem er gewoon uit!

Ik weet dat niet iedereen daar fan is. Sommige mensen laten het liever zien dan dat ze het moeten uitspreken. Ook prima. Maar ik denk dat de wereld best iets meer liefdesbekentenissen kan gebruiken.

Daarom heb ik vandaag een liefdesemmer – een emmer vol met briefjes waarmee je op verschillende manieren kunt laten weten dat je iemand wel oké vindt –  opgehangen bij de Munt, een brug in Utrecht. Nou ja, ik wilde die emmer vol liefde ophangen, maar ik liet -m tijdens dat proces in het water vallen. Hopelijk heeft een bewoner van een woonboot -m inmiddels binnen gehengeld en is nu overspoeld door liefde.

Ik wilde echter niet opgeven, dus ik heb nóg een liefdesemmer gemaakt en opgehangen. Als ook maar één persoon zijn of haar liefde hierdoor aan iemand durft op te biechten, dan is het ’t maken van die twee emmers waard.

Jullie in ieder geval een weekend vol liefdesuitspattingen gewenst!

Als je van iemand houdt, zeg het dan NU. Vind je dat lastig, lees dan gewoon dit briefje voor

Als je van iemand houdt, zeg het dan NU. Vind je dat lastig, dan kun je gewoon dit briefje voorlezen

 

Een van de briefjes in de liefdesemmer

Een van de briefjes in de liefdesemmer

 

Daar drijft-ie dan: de liefdesemmer

Daar drijft-ie dan: de liefdesemmer