Het leven is soms oneerlijk. De een heeft nooit iets aan zijn gezondheid, de ander wordt door de ene na de andere parasiet of spierscheur geplaagd.

Zo ook een vriendin van mij. Was net haar knie genezen van een gescheurde kruisband, toen kwam een buikparasiet haar een jaar tergen. Was ze daar klaar mee, kreeg ze een huidinfectie. En daarna kwam een blindedarmontsteking om de hoek kijken.

Hoeveel pech kun je hebben!? En dat is wat ze dan ook iedere keer hoort van artsen en fysio’s: nee er is verder niets met je aan de hand. Je hebt gewoon pech dat het bij jou dit effect heeft.

Nu heb ik twee weken geleden van de eigenaressen van een prullariawinkeltje een geluksoog gekregen, omdat ik een koekje langs kwam brengen. En mij is sindsdien niets ernstigs overkomen. Op zich ging het voor die tijd ook best oké, maar dat terzijde. Mijn punt is: ik denk dat mijn vriendin nu dat extra geluk harder nodig heeft dan ik.

Dus ik heb het geluksoog op een dikke Tony Chocolonyreep vastgespeld en aan haar gegeven. En nu maar duimen dat het werkt en dat oog alle virussen, ongelukjes en parasieten de deur uit kijkt.