Het is vandaag World Humanitarian Day. Deze dag is er om alle hulpverleners die hun leven verloren terwijl ze anderen hielpen te gedenken en te eren. En om de spirit te vieren die mensen wereldwijd tot humanitair werk aanspoort.

Nooit eerder hadden zo veel mensen hulp nodig als nu. Vluchtelingen bijvoorbeeld, het zijn er meer dan ooit: 51 miljoen mensen. En tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker om de hulptroepen bij ze te krijgen, nu hele regio’s verscheurd zijn door burgeroorlogen en verdeeld door allerlei strijdende groepen.

En toch gaan duizenden mensen elke dag aan het werk om te midden van die omstandigheden anderen te helpen. Met hun poten in de blubber, de kogels om hun oren en en gevaar voor eigen leven doen ze wat ze kunnen voor mensen die ze meestal niet eens kennen. Helden!
WhoCares.me

Je kunt deze helden op verschillende manieren steunen. Ten eerste door op Twitter en Facebook door middel van hashtag #HumanitarianHeroes je support te tonen.

Ten tweede door een Messenger of Humanity te worden. Dat kan hier. Als Messenger word je op de hoogte gehouden van campagnes en acties van hulporganisaties die je op jouw manier kunt delen en/of steunen.

Uiteindelijk hebben alle hulporganisaties natuurlijk keiharde knaken nodig. 17 miljard welteverstaan. Als Messenger kun je uiteraard geld geven, maar ook door meer ruchtbaarheid aan campagnes te geven, kun je de helden in Syrië, Sudan, Irak, etc steunen.

Ik heb me ingeschreven en ga mijn best doen om de bikkels die hun leven wagen voor anderen te steunen. Jij ook?

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=NUYBgIappRQ#t=11″ width=”600″ height=”350″]