In een eerdere heldendaad had ik al uitgezocht dat deorollers milieuvriendelijker zijn dan spuitbussen. Dus ik rol sindsdien lekker ruikend door het leven. Maar ik had nog een paar busjes in huis liggen, want zoals jullie weten maak ik restjes moeilijk op. Nu deze ook echt leeg zijn, weet ik niet zo goed wat ik er mee moet. Mogen deze in de prullenbak?

Ik heb het uitgezocht en het antwoord is: ja, ze mogen in de prullenbak. De spuitbus zelf is namelijk gewoon een verpakking. Behalve als er op de spuitbus het logo met de doorgekruiste afvalbak staat, dan moet de spuitbus bij het Klein Chemisch Afval. Check hier wat er nog meer bij het KCA moet.

imgres

Symbool voor klein chemisch afval

Nu weet ik hierdoor ook dat mijn schoenenspray bij het gewone afval mag. Die bussen bewaarde ik altijd maar, omdat ik niet echt wist wat ik er nou mee moest. Het ruikt namelijk megachemisch. Maar hiervoor geldt ook: als de bus eenmaal leeg is, mag-ie de prullenbak in, omdat er geen KCA-symbool op de verpakking staat.

Het mooie van zo’n blikken verpakking als die van een spuitbus is dat het gerecycled wordt als je het in de prullenbak gooit. Want met magneten worden die eruit gevist. Lekker makkelijk zo!