Het was het eerste wat ik dacht na de overweldigende hoeveelheid reacties op de oproep om Sikko een verjaardagskaartje te sturen: waarom bestaat hier niet een soort site voor? Als 12.000 mensen de moeite nemen om Sikko een verjaardagskaartje te sturen, dan willen ze vast ook wel naar andere mensen die een hart onder de riem of een oppepper nodig hebben een kaartje sturen.

Daad 221 - Hou volMaar natuurlijk bestond zoiets al: ik werd na het schrijven van mijn blog over Sikko gewezen op twee van dat soort initiatieven. De Facebookpagina Wenskaarten versturen en De Geluksschrijvers.

Vandaag heb ik via Wenskaarten versturen een kaart gestuurd naar S. Haar vriendin I heeft daarom gevraagd. S kampt al jaren met een zware depressie en daarbovenop lijken de tegenslagen dit jaar niet te stoppen. I schrijft:

Momenteel is haar uitzicht diep triest. Haar kracht is onvoorstelbaar groot. Ik geniet van elk moment met haar. Maar weet ook dat zij zich intens eenzaam en verloren voelt. Niet wetende hoe de dag door te komen. Ik hoop dat jullie haar een leuke kaart kunnen sturen, gewoon, omdat ze het verdient. 

Depressie is een vreselijke rotziekte die een kaartje niet gaat fiksen. Maar I zegt: Het zal een lach op d’r gezicht toveren, en haar dag iets mooier maken.

Wil je ook af en toe mensen opvrolijken met een kaartje? Word dan vrienden van een of allebei de Facebookpagina’s (Wenskaarten versturen en De Geluksschrijvers) waardoor je de oproepen kunt lezen.