Vanochtend heb ik tegen alle voorbijgangers en medepassagiers in de trein vrolijk ‘goedemorgen!’ gezegd.

Want, daar schijnen mensen vrolijk van te worden. En ik geloof het wel. Als iemand het tegen mij zegt, denk ik ook: jemig wat leuk.

Er is zelfs een speciale website Good Mornings van Brabander Marijn van Osch. Goedemorgen zeggen is volgens hem een klein gebaar dat een groot verschil maakt. Hij was al die chagrijnige gezichten ’s ochtends meer dan zat en besloot actie te ondernemen. Op zijn website kan iedereen zijn ‘goedemorgen’ plaatsen om de wereld wat vrolijker te maken. Het initiatief gaat de hele wereld over. 

Mijn ‘goedemorgen’-ochtend liep niet helemaal zoals ik gehoopt had. Vrouwen keken me aan of ik ieder moment een psychose kon krijgen of ze een abonnement aan wilde smeren. En mannen dachten dat ik ze wilde versieren.

Toch kwam er een goed einde aan dit verhaal. Ik ging in de trein zitten en zei ‘goedemorgen’ tegen de man naast wie ik ging zitten. Hij keek verbaasd op, herstelde zich snel en zei vrolijk ‘goedemorgen’ terug. En toen gingen we allebei lezen uit Game of Thrones. We zagen elkaars boek, gniffelden even en lazen toen als ware GOT-nerds door.

Ook fijn: mijn collega’s zeggen standaard wel goedemorgen én middag tegen me terug!

[youtube id=”http://www.youtube.com/watch?v=SYe3semZhrs” width=”600″ height=”350″]