Toen ik zo’n tien jaar was en mijn oma nog leefde, zag ik bij haar in huis overal zeepjes liggen. Die hadden zo’n scherpe geur. Als je er te lang aan rook, deed je neus pijn.

Tegenwoordig heeft bijna niemand meer een zeepje bij de wasbak liggen. Laat staan dat iemand zich nog doucht met een blok zeep. Wanneer is zeep verdwenen en vloeibaar de standaard geworden?

Eigenlijk is dat best onlogisch. Al die vloeibare producten moeten door een plastic fles bijeengehouden worden, wat extra afval oplevert. Bovendien gaat vloeibare douchegel veel sneller op, helemaal als je te hard in de fles knijpt wat mij als superheld regelmatig overkomt door een overmaat aan spierkracht.

Hihaa! Ik heb een stuk zeep afgesneden.

Hihaa! Ik heb een stuk zeep afgesneden.

Nu heb ik een tijdje geleden mijn vader een shampoo bar van Lush cadeau gegeven, en toen loerde ik al verlangend naar de kleurige blokken zeep in de winkel. Maar mijn voorraad douchegel was nog niet op. Gelukkig was vandaag de bodem van de fles in zicht! Ik aarzelde ik geen moment en vloog naar de Lush om zo’n old school brok zeep te halen.

Dat is net of je bij de kaasboer bent alleen verschroeien je neusharen niet van de stank (integendeel): je wijst de zeep naar keuze aan, ze vragen hoeveel gram je wilt, dan snijden en wegen ze een mooi blokje voor je en doen daar een papiertje om.

Ik ben voor de Porridge Soap met havermout en zoete stroop gegaan. Die ruikt zó lekker, je wilt er serieus in bijten. Maar dan krijg je een schuimmond. Lush zegt: “Het beste begin van de dag: een verzorgend ontbijt voor je huid met havermeel.”

Oh ja, alle zeepjes van Lush zijn vers, diervriendelijk en biologisch gemaakt. Hoera!

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=S6VyuuPbXbE” width=”600″ height=”350″]