Sinds ik de blog van Jetske Ultee lees, koop ik niet meer het eerste beste potje gezichtscrème of reinigingslotion. Ik weet nu dat in in heel veel gezichtsproducten, ja ook in hele dure, stoffen zitten die ronduit schadelijk voor je huid zijn. Met claims als ‘rimpelvrij in vier dagen’ maakt Ultee korte metten. Maar ze vertelt ook wat wél werkt. Het kost misschien iets meer moeite, maar dan heb je in ieder geval gezichtsverzorging waarvan je weet dat het ook echt wat doet.

Maar sinds dit jaar kijk ik niet alleen naar de werkzaamheid van een product, maar óók of het een beetje goed voor de aarde is. Ik had een nieuwe cleanser nodig en besloot te kijken of er nog wat heldhaftigs (en betaalbaars) zat tussen de cleansers die Jetske Ultee aanraadt.

Al snel kwam ik uit bij de Aloe Gentle Facial Wash van The Body Shop. De biologische Community Fair Trade-aloë vera hierin is afkomstig uit de regio El Progreso in Guatemala. The Body Shop betaalt de boeren in deze arme streek een eerlijke prijs. Ook investeert The Body Shop in onderwijs in deze regio, waardoor inmiddels voor 100 scholen in El Progreso lesmateriaal is bekostigd.

En niet onbelangrijk, de cleanser is ook nog eens fijn in gebruik!