Join the PipeIk was op de Parade en zat in een wc-hokje bij te komen van de Zweefmolen. Voor me zag ik de volgende poster (zie plaatje links).

Eenmaal weer buiten zag ik direct de stand van Join the Pipe, waar je dus ook dit jaar weer een bijdrage kan leveren aan het realiseren van drinkwater en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Dat kon via het kopen van ‘Join the Pipe- kraanwater fles, maar ik heb laatst al een Dopper aangeschaft, dus dat ging voor mij niet op. Het kon ook via het dumpen van je kleingeld. Dat heb ik dus gedaan!

Ook omdat Join the Pipe en De Parade samenwerken en als eerste festival bij de bar gekoeld kraanwater verkopen, om zo de enorme hoeveelheid plastic afval en CO2-uitstoot in te perken die de productie en transport van flessen bronwater veroorzaakt. Bij het Join the Pipe tappunt op het terrein was ook gratis water af te halen.

Dat vind ik nou mooie initiatieven die zeker wat van mijn centjes verdienen. Gelukkig vinden meer mensen dat, want vorig jaar heeft Join the Pipe 20.000 euro opgehaald. Ben je toevallig een dezer dagen op De Parade en ook blij met het kraanwater? Dan kun je met een kleine bijdrage zorgen dat mensen in ontwikkelingslanden hier ook over gaan beschikken.

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=zhvDrKUnyEQ” width=”600″ height=”350″]