Met die hitte van de zomer hebben de planten meer water nodig. Liters en liters water investeren we in het mooi houden van onze tuin. Nu hoor ik ook bij deze groep, want sinds een week heb ik maar liefs drie plantenbakken staan. Gedoneerd en opgehangen door mijn ouders, dat wel. Ik heb mijn moeder gezworen deze bloemen en tomatenplanten niet dood te laten gaan. En belofte maakt schuld.

bloemenbakkenNu zag ik een goede tip op Eartheasy.com om mijn watervoetafdruk van dat tuinieren wat te beperken. Zet je gieter onder de douche als die nog aan het opwarmen is. Dat duurt bij mij altijd een tijdje, dus ik had bijna de hele gieter ermee vol! Als ik dit blijf doe, scheelt dit liters onnodig wegstromend water.

Nog een paar tips die ze geven:

  • Gooi je half opgedronken glas water bij de planten
  • Plaats een waterproof radio in de douche en probeer het bij één liedje te houden
  • En deze is van mij: zet je gieter buiten als het hard regent. Je hebt zo een halve gieter vol.