Dat er nu pas een Kledingbibliotheek komt, is eigenlijk best raar gezien de genialiteit van het concept. Voor een klein bedrag per maand of via een strippenkaart kun je designerkleding of originele tweedehands kleding lenen.

KledingbibliotheekIdeaal, want hoe vaak draag je nu echt die bijzondere jurk of dat jasje die je voor een speciale gelegenheid hebt gekocht? Op zijn hoogst een of twee keer per jaar. Niet echt de investering waard. Als de Kledingbibliotheek straks draaiende is, kun je dat soort stukken lenen. Duurzaam en leuk. Want ieder feest kun jij weer met unieke items voor de dag komen.

Achter deze duurzame grote kledingkast zit een soort Totally Spice trio: Maud de duurzame biologe, Evita die met haar achtergrond in kunstmanagement ontwerpers betere kansen wil geven, en sociologe Karin die de deeleconomie wil bevorderen.

Net zoals we een auto huren via Snappcar of een hamer vragen via Peerby, is er nu de bibliotheek voor je kleding. De meest duurzame plek om je kleding op een nieuwe manier te “shoppen”. Namelijk door met elkaar te delen. Zo kunnen we samen eigenaar worden van heel veel leuke unieke jurkjes, rokjes, shirtjes of jasjes. Dus eigenlijk hebben we allemaal toegang tot de grootste (en gezelligste) kledingkast in heel Utrecht.
De Kledingbibliotheek

Hopsa! Een volle kledingkliko

De designerkleding is gemaakt van onder andere 600 kilo Humanakleding waar ontwerpers momenteel op los aan het gaan zijn. Maar ze kunnen nog meer kleding gebruiken. Dus ik heb een vuilniszak kleren langs gebracht die ik nooit tot bijna nooit meer draag. Ik vind het wel een leuk idee dat mijn afgedankte kleding nu weer tot unieke stukken worden verwerkt.

Wil je op de hoogte blijven van de vorderingen van de Kledingbibliotheek? Neem dan eens een kijkje op hun site of like de Facebookpagina.