Hebben jullie dat ook? (ik praat nu tegen vrouwen). Dat je bij de kassa van de Kruidvat of Etos staat, en dan zetten ze expres daar waar je even moet wachten zo’n bak met allemaal tubetjes prut voor een of twee euro. En dan neem ik weer zo’n waardeloze lippengloss of balsem mee die na een kwartier al weer van je lippen verdwijnt.

Nu las ik vorige week een interview van OneWorld met Monique Jagroe die eens uit had gezocht wat er allemaal lippenbalsems zit. Ze kwam erachter dat veel merken dierlijke producten gebruiken zoals varkensvet of gemalen luizen.

Ik vind dit echt belachelijk, dat wil je toch niet op je gezicht smeren? Dat moet anders kunnen, dacht ik. Ook wilde ik mijn steentje bijdragen aan de wereld, maar zonder gelijk activiste te worden.
Monique Jagroe, OneWorld

Nu brouwt Monique zelf lippenbalsems in haar keukentje van natuurlijke producten. De lippenbalsems zijn veganistisch, maar dat is niet haar hoofddoel zegt ze.

Het is toevallig veganistisch, maar mijn doel is om anderen te laten zien dat het anders kan, dat make-up met dierlijke toevoeging en chemische troep niet nodig is. Producten als palmolie en soja, waarbij het winnen zorgt voor enorm veel druk op de aarde, gebruik ik ook niet.

Mijn veganistische lippenbalsem kwam met een gelukspoppetje EN een lief briefje

Mijn veganistische lippenbalsem kwam met een gelukspoppetje EN een lief briefje

Nu kunnen mijn lippen wel een heldhaftige balsem gebruiken met al die zon, en de prutjes die ik bij de Kruidvat heb gekocht zijn weer eens in de Bermudadriehoek van mijn tassen verdwenen. Dus ik was wel benieuwd naar die zelfgemaakte lippenbalsems van Monique. Alleen al om de naam moet je er een bestellen: Fra Lippo Lippie.

Inmiddels heb ik mijn KoKomobalsem met mint en kokosnoot binnen en geen grap, twee uur later na het smeren had ik nog steeds kokoslippen! Een echte aanrader. Alleen wil Monique niet TE succesvol worden, dus niet met duizenden tegelijk gaan bestellen…Anders moet ze wel heel veel lieve briefjes bij de bestellingen gaan schrijven.