Na ja, de titel zegt het eigenlijk wel. Ik heb een laptophoes van gerecycled plastic gekocht bij More Than Hip. Een superleuke webwinkel waar je onder andere tassen van rubber banden of hangmatten van oude parachutes kunt kopen.

Mijn nieuwe laptoptas van Funky Junk is gemaakt van 80 afgedankte plastic tasjes uit Cambodja. Die worden gemiddeld niet langer dan 20 minuten gebruikt, maar nu dus een stuk langer. Want nu worden ze van de straat en het platteland van Cambodja geraapt, goed gewassen, in repen gesneden en gehaakt tot deze mooie groene unit.

De mensen die bij dit project van FunkyJunk-Recycled betrokken zijn, worden betaald volgens fair trade normen en kunnen zo een goed bestaan opbouwen. De hoes kost iets van dertig euro, maar ik vond online een kortingscode voor de webwinkel, dus toen was ik er 25 euro aan kwijt. Dat vind ik reuze meevallen voor zo’n heldhaftige laptophoes. Voor reguliere laptophoezen ben je hetzelfde of meer kwijt.