Vandaag heb ik zo’n dag dat de afstandsbediening optillen al een inspanning lijkt. Met mijn joggingbroek, sweater en sloffen aan lig ik voor pampus op de bank naar foute shows te kijken. Ook een superheld moet af en toe rusten. En toch heb ik vandaag een boom geplant.

“Hoe dan? HOE!? VERTEL ME TOCH HOE?!”, hoor ik jullie al vragen. Nou heel simpel: door deze douchegel te kopen.

Yves Rocher Culture Bio

Voor ieder product dat je van Culture Bio koopt, plant Yves Rocher een boom.

Even serieus, hoe cool is dat? Je sopt je in en er wordt ergens op de wereld een echte boom in de aarde gezet. Die dan gaat groeien enzo.

Yves Rocher draagt op deze manier bij aan campagne Plant for the Planet van UNEP (Milieuprogramma van de Verenigde Naties), dat als oorspronkelijke doel had een biljoen bomen te planten. In 2009 stond de teller al op 7 biljoen. Inmiddels is het ultieme doel 1000 biljoen bomen planten.

Dus stel dat je een beetje te veel en te hard hebt gescheurd in je auto of drie keer per jaar met het vliegtuig op vakantie gaat en dit gedrag een beetje wilt compenseren. Dan koop je gewoon Culture Bio lippenbalsem, bodylotion, anti-rimpelcrème, schoonmaakspul voor je gezicht of deodorant. En je krijgt nu zelfs 50 procent korting op alle producten.

Best fijn dat je niet voor iedere heldendaad hoeft te zweten. Ik blijf lekker lui, schoon en voldaan op de bank liggen.

Ben je nog niet overtuigd van het sop-en-plant-plan, luister dan naar dit geniale lied van John Denver:

[youtube id=”http://www.youtube.com/watch?v=0wT4xP6stCE” width=”600″ height=”350″]