Vandaag is het complimentendag bij mijn volleybalvereniging VV Utrecht.

Een superleuk initiatief! VV Utrecht is ook niet voor niets genomineerd als Utrechtse sportvereniging van het jaar.

IMG_20140118_030546Overal in de sporthal hangen briefjes die je aan je teamgenoot, supporter, scheidsrechter of zelfs tegenstander kunt geven om de sportiviteit onder elkaar te verhogen.

Ik zou geen superheld zijn als ik hier niet aan mee zou doen. Dus ik heb voor iedere teamgenoot en trainer/coach opgeschreven wat ik zo leuk, bijzonder, grappig, stoer of lief aan ze vind. Vet leuk, ik zat met tien glunderende vrouwtjes om me heen!

Foto op 18-01-14 om 14.56

Nu ben ik van mening dat je niet voor iedere scheet die iemand laat een veer in zijn reet hoeft te steken. Oh je hebt de afwas gedaan? Wat gooooeeeed!

Complimenten moet je alleen geven als ze oprecht gemeend zijn. En dan kunnen ze ook echt iemands dag maken. Dat is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Uit onderzoek komt naar voren dat een compliment een deel van het brein in werking zet dat geassocieerd wordt met beloningen, het ventraal striatum. Hierdoor neemt de hoeveelheid dopamine in het brein toe.

De dopamine geeft ons een goed gevoel en versterkt ook het geheugen. Dus kom maar door met die complimenten!

Ps. Stemmen op VV Utrecht als sportvereniging van het jaar kan hier🙂