Als je niet van het WK houdt, stop dan maar met lezen. Houd je WEL van oranje, dan val je in een warm bad. En weet je natuurlijk allang dat we met 2-0 hebben gewonnen.

Ik heb niet naar de eindeloze nabesprekingen van Waterreus en senior en junior Kraaij gekeken. In plaats daarvan heb ik met vriendinnen een eigen nabespreking gehouden. Kort en krachtig. Dit zijn de notulen: eerste helft goed verdedigd, maar geen kansen gepakt omdat onze jongens nog niet op de juiste plek stonden. Tweede helft viel alles op zijn plek. En winnen is winnen! Leroy Fer kan hoog springen. En Louis maakt ons aan het lachen als hij juicht.

Verbeterpunt aangedragen door vriendin T: misschien kan Daley Blind de volgende wedstrijd zonder shirt spelen. Hierop kreeg ze bijval van M en J. I suggereert dat ze het op de mail zet naar l.vangaal@oranje.nl.

Toen ik terug fietste naar huis heb ik iedereen in het oranje gefeliciteerd of naar supporters in auto’s gezwaaid.”Jij ook wijffie!”, schreeuwde een kale reus in een krap zittend juichpak terug. Echt iedereen zwaaide, lachte, toeterde, feliciteerde of schreeuwde terug. Wat een potje vrolijkheid.