Mijn laatste Less Plastic Week daad alweer. Vandaag heb ik mijn tanden gepoetst met tandpasta die niet in een plastic tube zit.

Ja echt! Er bestaan tandpastatabletjes genaamd Toothy Tabs in kartonnen doosjes. Het werkt zo: je kauwt op een tabletje, dan ga je schuimbekken en poetsen maar!

Toothy Tabs - Ultrablast - LushDe tabletjes komen in allerlei smaken, van rozen tot kruidnagel. Nu vond ik overgaan op tabletvorm al vrij wild, dus ik heb het bij de conservatieve ultrablast met mintsmaak gehouden. Een rozentuin op mijn gehemelte sla ik nog even over. De ultrablast had ook al een licht zeepsmaakje, waar ik even aan moest wennen. Maar ik had wel heel lang een schoon mondgevoel.

De tablettandpasta is zonder parabenen of andere hormoonverstorende stoffen. Niet verkeerd want Rob Wijnberg schreef gister in De Correspondent nog over de reële gezondheidsgevaren van dit soort stoffen in make up en tandpasta.

Dus ik zou zeggen, wees avontuurlijk en ga zelfs eens schuimbekken met zo’n tabletje in de badkamer.

tanden poetsen batman