Normaal als ik ga hardlopen, ren ik langs alle troep langs de weg. Maar in het kader van mijn Less Plastic Week heb ik het vandaag anders aangepakt. Ieder plastic voorwerp pakte ik het op met een squat.

Nu was dit niet de beste dag hiervoor, gezien de VERPLETTERENDE overwinning van Nederland op Spanje. De hele weg lag bezaaid met PicsArt_1402739200957plastic Heineken bekertjes. Ik kan bijna niet meer lopen van de squats. Ik denk serieus dat ik er wel zeventig heb gedaan. Het waren er meer geweest, maar na drie kilometer zat mijn tas al vol. Dus toen moest ik nog twee kilometer met zo’n tas rond hobbelen.

Ik had het eind van mijn route langs een plastic recyclebak gepland, dus daarna kon ik nog een kilometer tas- en plasticloos rondhuppelen. Wiehoe!

Stel he, dat iedereen een keer in de maand een plastic squat rondje zou rennen, dat zou niet normaal schelen in de hoeveelheid plastic op straat. En je slaat twee vliegen in een klap, want je maakt jezelf en het milieu wat gezonder. Dus hup, ga die oranje kater eruit rennen en neem een tasje mee!

[youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=gfF9XaHrl-A&feature=youtu.be” width=”600″ height=”350″]