Ik probeer het echt. Maar gemiddeld doe ik niet langer dan twee weken met een plastic flesje. Vooral rond het volleybalveld raak ik ze kwijt. Wanneer een wedstrijd klaar is dan: of baal ik dat ik verloren heb en banjer het veld af zonder ook maar een seconde aan een flesje te denken. Of ik heb gewonnen en huppel met mijn maatje het veld af om nog eens met elkaar door te nemen hoe ver-schrik-ke-lijk goed alles wel niet ging.

Aan die plasticverspilling ga ik nu een einde maken met zo’n hippe fles waar bijna iedereen al mee rondloopt: De Dopper. Tot nu toe had ik er niet een aangeschaft, omdat ik dacht: die raak ik toch kwijt. Maar inmiddels heb ik een andere gedachte. Als je constant neppe Raybans van 4 euro koopt, interesseert het je niet als je op je zonnebril gaat zitten, of dat je er één op het terras laat slingeren. Maar koop je een echte van 100 euro dan kijk je wel even vier keer waar je je bil neerplant.

Bottle_T

Join the Pipe waterfles

Dus als ik investeer in een mooie fles, dan zal ik daar automatisch zuiniger op zijn. Bovendien heb ik een heldhaftig vangnet ingebouwd. Bij Dopper kun je je fles laten customizen Dus ik heb mezelf als supervrouw erop gezet met Ikreddewereld.nl erop. Hiermee sla ik twee vliegen in één klap mocht ik mijn fles onverhoopt TOCH kwijtraken. De vinder weet me op te sporen en komt in aanraking met de wereld redden. Dat is alweer bijna een heldendaad an zich.

Nog een voordeel van een Dopperfles, tien procent van de verkoopopbrengst gaat naar Dopper Foundation die investeert in waterprojecten in Nepal.

Hou je niet zo van de Dopfles? Dan is Join the Pipe misschien wel iets voor je. Ook deze organisatie investeert de opbrengst van hun duurzame flessen in goede doelen.