De avondvierdaagse is niet alleen voor jonge kinderen die hyper van de suikers veertig keer een potje met vet vier tonen te hoog zingen. Ook ouderen lopen nog graag mee. Maar de ouderen in de rolstoel, die hebben wat hulp nodig om vooruit te komen. Daarom heb ik gister met mijn vaste heldenbuddy Lucienne alias Bikermouse from Mars en nog heel veel andere vrijwilligers geholpen om 80 ouderen de avondvierdaagse te laten lopen. Wel drie kilometer lang.

IJsje bij de Mac

IJsje bij de Mac

Tijdens het verzamelen werd nog een grafkist naar binnen gedragen. Daarna een bloemstuk. En als klapstuk een koelplaat voor het lichaam. Dus de sfeer zat er goed in. De deelnemers keken niet op of om. Die hielden zich meer bezig met of ze wel iemand hadden die ze voort ging duwen. EN wat voor traktatie ze te wachten stond. MC Donalds was namelijk de sponsor van die avond.

Lucienne en ik kregen Ferry onder onze hoede. Volgens zijn buurtbewoners een ‘oude rover’! Praten kon hij niet meer goed, maar zijn gebaren spraken boekdelen. Handkusjes werden uitgedeeld en hier en daar een stomp als voorbijgangers begonnen te fluiten.

Helaas voor Ferry vertoonde zijn rolstoel wat mankementen. Zo had hij alleen aan de rechterkant een steun voor zijn voet. Dus regelmatig viel zijn linkervoet eraf en kwam onder de stoel.

Maar het mocht de pret niet drukken. Ferry neuriede uit volle borst een potje met vet mee. En ook het glaasje cola bij de Mac ging er goed in.

Bij thuiskomst na de uitputtende drie kilometer brachten de vrijwilligers alle deelnemers naar hun kamer. Ik hielp Ferry nog even zijn jas uit te doen. Hij pakte mijn hand, kneep er even in en gaf er nog een flinke handkus op.