Ik heb nog steeds geen konijn geadopteerd. Maar wel een kip en sinds vandaag ben ik ook de trotse adoptiemoeder van vijftig bijen. Wie wil nu niet zo’n gezellig zwart met geel licht behaard zoemend beestje in de tuin? Niets ten nadele van konijnen, maar mijn bijen zorgen er ook nog eens voor dat wij aardbeien, broccoli, tomaten en nog meer van dat gezonde ongein kunnen eten.

Dat is ook direct de reden waarom het zo belangrijk is om bijen te adopteren. Ik heb al eerder geschreven dat het niet best gaat met deze bezige beestjes. Dat komt door ons eigen toedoen. Giftige bestrijdingsmiddelen zorgen ervoor dat bijen gevoeliger worden voor ziektes en parasieten, ze raken gedesoriënteerd, of hun leervermogen wordt aangetast.

Best raar dat we een diersoort naar de knoppen helpen die we eigenlijk niet kunnen missen.  Samen met de hommels bestuiven bijen meer dan 70 procent van de landbouwgewassen waarvan wij afhankelijk zijn voor ons voedsel.

Imker Jos

Imker Jos

Greenpeace voert al twee jaar campagne om voor bijen giftige bestrijdingsmiddelen van het land te krijgen en ecologische landbouw vooruit te helpen. Met de adoptie help je deze campagne.

Zelf krijg je een adoptiecertificaat, biologische bloemenzaadjes, blije bijentips en je kunt vanaf de herfst via een webcam je bijen in de gaten houden bij Odin-imker Jos Willemse.

Wees vandaag een bezig bijtje en wordt ook adoptieouder van deze lieve beestjes!