Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld? Mijn collega Pieter gaat dit van 29 op 30 mei symbolisch ervaren tijdens de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht gaat hij met andere deelnemers 40 kilometer lang van Rotterdam naar Den Haag wandelen voor vluchtelingen van Syrië.

Nauwelijks sta je erbij stil: de simpele wensen van een mens in nood. Een droge plek om te slapen, een veilig en schoon toilet, een hapje rijst en een slokje water. Op veel plaatsen in de wereld hebben mensen niets van dit alles. En moeten ze kilometers lopen in een oneindige vlucht. Ik wil laten zien dat ik ze steun. In gebaar door ook te gaan lopen tot de zon komt. En praktische zin door jullie te vragen mij te sponsoren. En op die manier geld in te zamelen voor al die simpele dingen: een tent, een toilet, voedsel en water. Steun mij, dan loop ik de blaren wel.
Pieter Jansen

Inhaker 4 NvdVIk loop zelf niet mee, maar het minste wat ik kan doen is geld geven voor zo’n hoognodig doel. Pieter streeft naar  € 500,- en zit nu op € 350,-.

Laten we hem met zijn allen helpen aan dit bedrag te komen of meer. Iedere euro betekent weer meer maaltijden, slaapplekken, water en onderdak voor mensen zoals jij en ik die hun huis moeten verlaten omdat oorlog voor hun deur staat. We mogen de slachtoffers van het verschrikkelijke geweld in Syrië niet aan hun lot overlaten. 

Klik HIER om Pieter of andere lopers te sponsoren.