Deze heldendaad is het bewijs dat je zelfs in de meest lamlendige toestand nog iets positiefs kan bijdragen aan de wereld. Bijvoorbeeld als je een kater hebt, op twee uur slaap naar Nederland bent gevlogen en een welkom krijgt met koude pisregen.

Dit is wat je doet:

1. Je gaat naar Greatergood.com
2. Dan druk je op de knop ‘Click here to help mothers’
3. Er is geen drie. That’s it.

Met 180.000 clicks zullen 180 moeders over de hele wereld kundige hulp bij de bevalling krijgen om zo kindersterfte terug te dringen. De uitvoer van dit soort projecten wordt mogelijk gemaakt door sponsoren. Als de benodigde hoeveelheid clicks zijn behaald, verschijnt er een nieuw project waarop je iedere dag met jouw click kunt helpen.

De teller voor het Moederdagproject staat nu op 36 procent, dus als we met zijn allen gaan klikken dan krijgen moeders zo snel mogelijk de hardnodige hulp bij bevallingen.

Als je nog puf over hebt, kun je ook met een klik op de knop projecten in het thema honger, borstkanker, dieren, veteranen, autisme, Alzheimer, diabetes, regenwoud en geletterdheid helpen. Met mijn laatste beetje kracht heb ik die clicks er ook nog uit weten te persen, zodat ik nu voldaan verder kan gaan met als een zombie voor me uit staren in bed.