Eindelijk was daar de zon. En je weet hoe dat gaat, mensen gooien als blije tieners de kleren van hun lijf, worden overmoedig of denken dat ze de regenachtige dag moeten compenseren en smeren te weinig met zonnebrand of nog erger…helemaal niet!

Dan kan het hard gaan. Helemaal als je in de volle zon staan te bootcampen en beachvolleyballen.  Verbranden is één ding. Dat doet een paar dagen pijn. Maar vaak onbeschermd in de zon liggen, dat kan huidkanker opleveren. Misschien denk je dat het jou niet zal overkomen, maar huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder blanke mensen.

Nu kan ik niet alle blanke mensen in Griekenland insmeren, maar wel het leuke clubje waarmee ik nu ben. Dus ik heb gesmeerd, en gesmeerd, hier en daar nog een massage als bonus uitgedeeld aan de beachers met stijve spieren, en doorgesmeerd.

Met arendsogen speurde ik de velden af op rode ruggen, schouders of neuzen. Factor 10 raadde ik af, minimaal 15 of hoger. Dus ik ga ervan uit vanavond niemand in zijn bed ligt te kermen van de pijn. Zo wel, dan is hij of zij gewoon stronteigenwijs geweest, is het eigen schuld dikke bult.