Het gaat echt gebeuren. Dat heb ik al een paar keer gezegd. Maar nu is het echt echt. De tuin wordt op de schop genomen.

Het hout voor de vlonders ligt in de woonkamer en de hele tuin is leeggehaald. Maar nu moesten we nog van 36 enorme grindtegels af. Naar de stort was mijn eerste ingeving. Maar toen zei mijn moeder: je zult je verbazen wie je nog blij kunt maken met deze tegels.

Dus toch maar een advertentie op Gratisaftehalen.nl gezet. Eigenlijk ook veel beter, want zo worden de tegels langer gebruikt, wat een stuk milieuvriendelijker is dan ze laten verwerken en dat iemand anders nieuwe laten kopen.

Vandaag moest alles weg en ik had nog geen reactie gekregen, dus mijn ouders en ik waren de tegels al in de kar voor de stort aan het tillen. Tot een ene Birgit ineens reageerde. Ja, net toen de helft al in de kar getild was. Weet je hoe groot die tegels zijn? 40 bij 60 centimeter. Geen lichte jongens kan ik je vertellen.

Na lang twijfelen toch maar weer de kar uitgeladen. En de andere helft die nog in de tuin lag ook netjes (toegegeven, het was het idee van mijn moeder) naar buiten gesjouwd voor Birgit en manlief. Wel cool dat je allemaal geluiden gaat maken, die je daarvoor nog niet van jezelf kende. Oefpojhooeeeeeejjjjjeesus, umpffffiieeeee!

PicsArt_1398777452294

Birgit en man

Toen Birgit en man met de kar kwam, vond mijn rug dat-ie vandaag wel genoeg getild had, dus de laatste loodjes aan hen overgelaten. Wel heb ik ze nog de werkhandschoenen van mijn ouders aangeboden, want met je blote handen zo’n tegel optillen is een pijnlijk klusje.

Ze gaan de tegels in een rand om hun tuin leggen om het grind mooi op z’n plek te houden. Toch weer een win win win win zo’n heldendaad: zij blij met de tegels, de tegels krijgen een nieuwe mooie plek, ik ben er vanaf en heb een gratis work out gehad.