Sinds de actie van #insideout ben ik iets beter op de hoogte van kledingmerken die hun best doen voor redelijke arbeidsomstandigheden en geen grondstoffen gebruiken waar omwonenden enge ziektes van krijgen.

Dit geeft me best een goed gevoel. Een gevoel van macht. Ik bepaal nu aan welk bedrijf ik mijn geld wel en vooral niet geef. Natuurlijk deed ik dat voorheen ook, maar nu zit er een idee achter. Ik zal er nog wel eens naast zitten, maar kleren kopen is geen kwestie meer van lukraak naar een winkel gaan en het eerste het beste aanschaffen  wat ik leuk vind.

Nu had ik een bh nodig, dus ik kon gelijk daad bij woord voegen. Op Stoere Vrouwen stond een lijstje van eerlijke lingeriemerken, dus ik ging op zoek. En eerlijk is eerlijk, het duurde best even voor ik wat moois en betaalbaar vond.  Ik wil best duurzaam en eerlijk bezig zijn, maar rondlopen in een onderbroek van 25 euro gemaakt van oude visnetten, die er ook uitziet als een oud visnet, dat gaat zelfs mij te ver.

Maarrrrr, uiteindelijk vond ik via de webshop watMooi.nl een biologische Fair Trade bh van het merk Peau Ethique die ik ook oprecht mooi vond.

WatMooi heeft als achterliggende filosofie dat kleding niet alleen jou maar ook de wereld iets mooier moet maken. Daarom heeft al hun kleding iets extra’s: grondstoffen worden biologisch verbouwd en zijn eerlijk (Fair Trade) ingekocht. En er worden materialen en verfstoffen gebruikt die minder schadelijk zijn voor het milieu.

Dus straks wordt mijn voorgevel(tje) volledig biologisch en eerlijk ondersteund. Best gaaf.

UPDATE
Inmiddels is de bh binnen, ik heb -m aan en hij zit fantastisch fijn en mooi. Dames, een aanrader.