Waarschijnlijk hebben jullie nu al een paar eieren achter de kiezen. Ik heb er zelf al twee gegeten. Scharreleitjes die mijn moeder bij DE boer haalt, zoals ze dat zegt. Vet lekker.

Omdat het Pasen is, vond ik het een mooie gelegenheid om de kip eens in het zonnetje te zetten. Die perst maar al die eieren eruit zodat wij ze kunnen opeten. Daarom vind ik dat kippen een fijne woonplek verdienen waar ze hun natuurlijke kippengedrag kunnen vertonen.

Dus een haantje in de buurt zodat de kippetjes zich veilig voelen. Genoeg plek om te schuilen, want kippen houden constant de lucht in de gaten. Wanneer een roofvogel overvliegt, rennen ze als een razende naar een onderdakje. Ook hebben ze genoeg ruimte nodig om de pikorde te handhaven. En ’s avonds op stok moeten ze een beetje kunnen zingen. Dat komt nog uit de natuur: als je in het donker in de boom zit en er is onraad, dan moet je als kip gewoon rustig blijven zitten en contact houden.

Een omgeving waarin dat kan, kost natuurlijk een stuk meer geld dan een schuur waar 18 kippen op een vierkante meter zitten. Dus heeft Bionext een initiatief waarmee je op een leuke manier de biologische pluimveehouderij steunt. Namelijk door een kip te adopteren! De voordelen van kipadoptie op een rij:

  • Je krijgt biologische eieren voor je geld  (6 keer kun je een doosje afhalen)
  • Je levert een bijdrage aan de promotie van biologische landbouw in Nederland;
  • Je draagt bij aan het geluk van kippen;
  • Je draagt bij aan het veiligheidsgevoel van de kippen (kippen voelen zich veilig bij een haan);
  • Je zorgt voor zekerheid voor de biologische pluimveehouders.

Daarom heb ik deze actie gesteund. Als bedankje voor al die lekkere gebakken en gekookte eieren die kippen mij gegeven hebben.

Ik heb mijn adoptiekip naar mijn moeder genoemd, Truus. Omdat ze zo lief is en vroeger op een boerderij woonde.

Fijne Pasen iedereen en geniet van je eitje!