Deze daad was spannend en vergde de nodige voorbereiding.

Eerst kwam ik erachter dat ik mijn eigen ramen nog nooit had gelapt, dus moest ik lappen om benodigdheden aan te schaffen. Toen belde ik aan bij de buurvrouw links om te checken of ze thuis was. Helaas was ze dat, maar ik had mijn dekmantel al klaar. Ik vroeg of ik een schop kon lenen. Na wat gekeuvel en de conclusie dat de schop die zij had niet groot genoeg was, probeerde ik het bij mijn buren rechts.

Stilte na twee keer bellen. Hoezee! Als een razende zocht ik op internet hoe je ramen lapt, maakte een sopje naar aanwijzingen online en lappen maar! Ik ging best goed en redelijk streeploos. Alleen jammer dat ik niet bij het bovenste gedeelte van het bovenraam kon.

Toen ik bijna klaar was, hoorde ik achter me: “Zo hé! Waar hebben wij dat aan te danken?”

Dammit. Op heterdaad betrapt door buurvrouw Silke. “Waren onze ramen zó vies dat je er niet meer tegen kon?” vroeg ze lachend.

Uuuuuuhmmm… Ga dan maar eens uitleggen dat je de wereld probeert te redden met het lappen van ramen.

Gelukkig reageerde Silke heel leuk op mijn onsamenhangende uitleg. Ze was oprecht blij met haar schone ramen. En ik was oprecht blij dat ze me in eerste instantie niet met een knuppel bewerkte omdat het leek of ik stond in te breken.

En kijk, dit is het shiny resultaat.

Zie die ramen shinen

Zie die ramen shinen