Je zult het niet snel achter deze onschuldig gebloemde fiets zoeken. Maar dit is een parasietfiets.

Zo’n fiets zonder standaard die jouw fiets gebruikt om tegen aan te leunen. Dus wanneer jij je fiets van het slot weghaalt, knalt die fiets tegen jou en je fiets aan. Dan staat je daar te klungelen met je stuur in je ene hand, terwijl die laffe fiets je wiel of spatbord  penetreert. En ben je eindelijk ontsnapt uit de kluwen van sturen en draden van versnellingen, dan valt de parasitaire fiets op andere onschuldige fietsen. Maar dat laat ik dan maar gebeuren in de hoop dat die profiteur van een fiets kapot valt. Dat gebeurt natuurlijk nooit, want die ligt altijd bovenop.

Ik weet dat er groter leed in de wereld bestaat dan verstrikt raken in een kluwen van fietsen. Maar ik word op een of andere manier zeer agressief van dit fenomeen. Echt. Ik scheld die hele fiets verrot. Eerst verbeten in stilte. Maar duurt het langer dan een paar minuten voor ik van die bloedzuiger af ben dan gaat het hardop. “G*****! Gloeiende! T*****, K**FIETS!”.

Iedereen heeft zo zijn achilleshiel. Ik zou platzak zijn als scheldpotje nog zou gelden.

Hercules284Deze week is mijn fiets De Tank twee keer te pakken genomen door zo’n bloedzuiger. De eerst keer kostte het mijn spatbord en mijn ketting loopt er nog steeds door aan. Was een aardige jongeman mij niet komen helpen, dan stond ik daar waarschijnlijk nog te schelden en te tieren.

En vandaag stond dus dit gebloemde wezen tegen mijn Tank aan te leunen. Net voor ik weer in een halve psychose schoot, bedacht ik: wat zou Hercules doen? Nu is dit niet helemaal eerlijk want Herculus is heel sterk, dus die lost dit soort akkefietjes in no time op. Maar hij zou nooit andere fietsen laten lijden onder deze parasiet.

Dus ik heb de gebloemde fiets niet op de grond laten vallen. In plaats daarvan tilde ik het achterwiel op en sleepte het naar een paal waar die tegen kon leunen, zonder andere fietsen te storen.