Het is alweer de honderdste heldendaad. HONDERD!! Ik ging eens terug naar daad 1 en klikte zo door de dagen heen naar de honderdste. Wat kun je veel doen in minder dan drie-en-halve maand.

Zolang ik het per dag bekijk, is het vol te houden. Dus blijf ik dat doen. Zo ben ik al op dit punt gekomen. En zal ik de volgende honderd heldendaden erna, en de honderd daarna en de 65 daarna ook volbrengen.

IMG_20140410_062004Maar goed, de 100ste dus. Die moest wel wat specialer worden. Dus vandaag heb ik met mijn twee Robins Tessa en Boudewijn letterlijk wat kleur gegeven aan de wijk Kanaleneiland met 100 stoepkrijttekeningen en spreuken.

Het was wel even diep in het geheugen graven hoe je ook alweer een goede boom of konijn tekent. En dan zit je ook nog zonder een deleteknop of Ctrl + z. Gelukkig hadden we een noodoplossing die altijd werkte. Zo probeerde mijn zusje een duim te tekenen die er uiteindelijk als een pikant cadeautje van de Viva uit kwam te zien en Boudewijn een voetbal die er meer uitzag als een afgestompte kei. Maar daar kun je uiteindelijk altijd een zon van maken.

Al binnen een paar tekeningen kwamen buurtbewoners aanwaaien:
“Wat zijn jullie daar aan het doen?” klonkt het van drie hoog.
“Krijten!!”
“Waarom?”
“Omdat we het hier wat vrolijker willen maken”
“Ah leuk. Goed zo. Goed zo. Kun je ook een vliegtuig maken? Ik werk op Schiphol.”
“Tuurlijk!”

Jammer dat het vliegtuig leek op een genetisch gemanipuleerde bij, maar daar kon de man niet mee zitten.

Een andere buurtbewoner was fan van Reggae. Daar hebben we ‘No Woman No Cry’ voor geschreven en Bob Marley met een joint bij getekend. De joint was ook op verzoek.

IMG_20140410_063823

‘Waterleven’

Kinderen in de buurt vonden het allemaal interessant, maar durfden nog niet mee te doen. Tot één jochie een krijtje aanpakte. Toen was het hek van de dam.

Het mooie van kunst is dat het echt wat losmaakt. Was net een voorbijganger tot tranen geroerd door mijn schilderij “Waterleven”, begon daarna van zes hoog een vrouw te gillen: “Ik vind het helemaal niet leuk dat jullie de stoep onder kladden! Echt HELEMAAL niet leuk.”

Ach ja, een kunstenaar moet (net als een superheld) doorzetten, ook al waardeert niet iedereen zijn werk. Als je er zelf maar wat moois in ziet. Dus we bleven stug doorkladden tot we de honderd bereikten. En toen hebben we er een biertje op gedronken. Proost en op de volgende honderd!

Ps. Henk van Steeg van Radio 2 kwam ook nog even meekleuren. Vanavond om half elf kun zijn verslag horen!

Ps. 2. Boudewijn wil nog even toevoegen dat hij race-auto’s, speedboten en bruggen heeft getekend en dus heus wel mannelijk is.

IMG_20140410_065315

IMG_20140410_065442