Ik wilde als heldendaad eigenlijk foto’s van mijn ouders van vroeger plaatsen op Myparentswereawesome.com.

Het doel van de site: laten zien dat je ouders die nu misschien iedere vrijdag in hun iets te hoge spijkerbroek hun grilworst bij Slager Arie de Knaller halen, vroeger awesome waren!

Before the fanny packs and Andrea Bocelli concerts, your parents (and grandparents) were once free- wheeling, fashion-forward, and super awesome.

My Parents Were Awesome

Helaas kwam ik erachter dat de site sinds april 2013 al geen foto’s meer plaatst. Maar goed, geen reden om niet alsnog aan de wereld te laten zien hoe cool mijn ouders waren!

Hier waren mijn ouders uitgeflirt en gingen ze trouwen. Mijn moeder heeft deze jurk zelf gemaakt.

Hier waren mijn ouders uitgeflirt en gingen ze trouwen. Mijn moeder heeft deze jurk zelf gemaakt.

Wat help je de wereld daar nu mee, kun je je afvragen. Nou, er zit een geheime boodschap achter die ik jullie nu verklap.

Op de foto’s zie je mijn moeder stunten op een Puch met een ex-vriendje. Mijn moeder was een beetje een flirt…En ook mijn vader staat stoer te wezen met zijn Sparta brommer in de hoop een chickie te versieren. Misschien werden ze toen wel beschouwd als de hangjongeren op scooters van vandaag.

Soms vergeten ouders dat ze ooit ook bepukkelde pubers waren die erbij wilden horen en daarvoor roekeloze, domme dingen deden. En andersom staan pubers er waarschijnlijk niet bij stil dat hun ouders ooit, in een ver, VER verleden ook boos waren op hun ouders omdat ze “die takkeherrie” zachter moesten zetten of niet naar een concert van The Cats mochten in de stad.

Dat je 17-jarigen die stijf staan van de red bull niet meer begrijpt, wil niet zeggen dat ‘de jeugd van tegenwoordig’ geen enkel respect meer heeft.

Even terugdenken aan hoe je zelf vroeger was kan een hoop frustratie op straat schelen.