Mijn goede daad is dat ik het recept van de kikkererwtenburger met jullie deel.

Wat help je daar de wereld mee, hoor ik jullie carnivoren al denken. Nou, lieve volgers, dat ga ik jullie uitleggen:

Kikkererwten zijn megagoed voor je. EN je vervangt met deze burger vlees door iets plantaardigs, wat weer wat fijn is voor dier en milieu.

Voor de mannen die elke dag kilo’s kipfilet naar binnenwerken om hun spieren te laten groeien: van kikkererwten worden je spierballen ook blij. Ze zitten namelijk bomvol eiwitten.

Voor de dametjes die afvallen als goed voornemen hebben: van  een kikkererwtenburger zit je superlang vol, terwijl het een stuk minder calorierijk is dan een hamburger van gehakt. Ook stimuleren kikkererwten de vetverbranding.

Voor de mensen die het dit jaar wat zuiniger aan willen doen: kikkererwten zijn goedkoop.

Dan nu het recept:

Ingrediënten voor vier burgers

  • 180 gram kikkererwten
  • 50 gram paneermeel
  • 1 geklutst ei
  • sesamzaadjes
  • teentje geprakte knoflook
  • komijnpoeder
  • zout
  • paprika-poeder
  • gehaktpoeder

Bereidingswijze

Prak de kikkererwten fijn (of gooi ze in de keukenmachine) en voeg het geklutste eitje toe. Dan hoef je eigenlijk alleen nog maar alle andere ingrediënten erbij te husselen, een burger te vormen en dat zo’n tien minuten in de pan bakken of in de oven doen. En hoppa, je hebt je eigen kikkererwtenburger gemaakt!

Serveertips

Ik eet kikkererwtenburgers vaak op een pitabroodje met fetakaas, rucolasla en avocado. Ook erg lekker erbij: een sausje van griekse yoghurt, olijfolie, limoen, komkommer, munt en koriander.

Eet smakelijk superhelden!