Vorige week zondag ging ik in de leer van de seizoensgroenten via de Groente- en Fruitkalender app. Nu is het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen met een seizoensvriendelijk septembersoepje:

Ingrediënten:

  • 2 kolven mais – septemberstatus: A
  • 1 pompoen (uit de moestuin van moeder Truus): septemberstatus: A
  • 2 uien – septemberstatus A
  • knoflook
  • rode peper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • groentebouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Crème fraîche of Philadelphia met bosui. Wat je lekker vindt.

Zo maak je deze pittige pompoensoep:

De groenten van septemberHak de pompoen met schil en al tot stukjes. Snij ook de uien en het pepertje tot stukjes.

Bak de uien en peper in olijfolie of zonnebloemolie met de komijnpoeder en kerriepoeder. Ongeveer twee minuten. Als je een restje witte wijn over hebt, giet het er gerust bij. Geeft het geheel een lekkere smaak. Gooi dan de pompoenblokjes erbij. Laat dit vijf minuten sudderen op zacht vuur.

Kook ondertussen de maïskolven twintig minuten in een pan met water en zout.

Gooi een liter groentebouillon erbij en laat dit zo’n 15 minuten koken of zolang het nodig is om pompoenblokjes pureerbaar te krijgen.

Pureer het geheel. Snij de mais van de kolven en gooi het door de soep.

Gooi in een kom soep een schepje crème fraîche of Philadelphia.

Bon appetit!